Blogg
Vektnedgang
Topp 5 glutenfri brød ved vektreduksjon

Topp 5 glutenfri brød ved vektreduksjon

picture of 5 different glutenfree bread
online coach robert profile photo
Online Coach og grunder
18 år som coach. Hjulpet over 5000 å endre livsstil. Grunnfag psykologi, videreutdannet elitetrener.
fyll ut skjema for å avtale en helt uforpliktende samtale⤵️

En OsloMet-rapport fra 2021 viste at glutenfrie varer ofte har mindre protein og fiber, og mer mettet fett, enn glutenholdige alternativer. Forskerne konkluderte: «Glutenfrie produkter inneholder færre næringsstoffer og koster mer".

Siden usunt kosthold er en viktig risikofaktor for livsstilssykdommer, bør næringsinnholdet i glutenfrie produkter gjennomgås og forbedres.

Dyrestudier tyder på at enkelte tilsetningsstoffer kan skade helsen via endringer i tarmfloraen. Monolaurin, som kan inngå i E471 (mono- og diglyserider av fettsyrer), ga hos mus endret tarmflora, økt inflammasjon og metabolsk syndrom. Noen forskere anbefaler derfor å unngå E471. Stoffet brukes ofte i glutenholdige brød, og jeg har derfor tydeliggjort hvilke brød som inneholder E471.

5 gode glutenfri brød

Her kommer 5 tips til glutenfritt brød som gir økt metthetsfølelse og gjør det enklere å ha kontroll på totalt kaloriinntak og støtte oppunder målet om vektnedgang.

1. Fria grovt surdeigsbrød

  • Kcal / 100g: 293
  • Fett: 12,2g
  • Karbohydrater: 34,5
  • Fiber: 11,5g
  • Protein: 5,7g
  • Salt: 1,2g
  • E471: Ja
  • Produsent: Fria

2. Schär Vital brød

  • Kcal / 100g: 262
  • Fett: 9,2g
  • Karbohydrater: 36
  • Fiber: 8,8g
  • Protein: 4,5g
  • E471: Nei
  • Produsent: Schar

3. Semper Havrebrød

  • Kcal / 100g: 221
  • Fett: 4,9g
  • Karbohydrater: 34g
  • Fiber: 9,6g
  • Protein: 5,3g
  • E471: Nei
  • Produsent: Semper

4. Møllerens Ferdigbakt grovbrød med frø

  • Kcal / 100g: 228
  • Fett: 6,9g
  • Karbohydrater: 29,9g
  • Fiber: 7,2g
  • Protein: 8g
  • E471: Ja
  • Produsent: Møllerens

5. Bakehuset kjernebrød

  • Kcal / 100g: 293
  • Fett: 14,1g
  • Karbohydrater: 28,6g
  • Fiber: 7,2g
  • Protein: 9,4g
  • E471: Nei
  • Produsent: Bakehuset

Hvilke glutenfri brød bør du styre unna?

Det finnes dessverre mange glutenfrie brød med dårlig næringsinnhold.

Fria sitt grove glutenfri brød inneholder f.eks. 5,4g fiber og kun 1,5g protein.

Lyse frokostbrød, ja det ligger kanskje litt i navnet, inneholder 2,4g fiber og 3,3g protein. Fria sitt familiekneip inneholder 5,1g fiber og 1g protein.

De 5 første er for øvrig også favorittene til kundene mine.

Sist oppdatert ->
7/11/2025

Anbefalte artikler