Ved å gjøre små og kloke grep kan du gå ned så mye som 6 kilo på 4 uker. Det beste av alt, er at veldig mye av det er kroppsfett, ikke muskler.
Fordelen med at mest mulig av nedgangen er fett, er at forbrenningen i større grad opprettholdes i tillegg til at du vil se mye strammere og slankere ut. Forskning peker på 3 grep som spesielt effektiv.
Spis mer protein
Få i deg nok protein. Protein øker forbrenningen/fettforbrenningen, bygger og vedlikeholder muskler. Konsekvensen er at mer av vektnedgangen er fett.
En veldig interessant studie undersøkte betydningen av proteininntaket for å gå ned i vekt og hvordan det påvirket hvor mye av vektnedgangen som var fett.
I studien sammenlignet forskerne effekten på en gruppe som inntok 1,2 gram protein pr kg kroppsvekt (f.eks. 60 kg = 72g) og en gruppe som inntok det dobbelte, 2,4 gram pr kg kroppsvekt (144g). Begge gruppene reduserte energiinntaket med cirka 40 %.
Gruppen som spiste mest protein gikk ned 6 kilo på 4 uker, samtidig som de bygde muskler. Med andre ord mistet de også mest fett. Gruppen som spiste minst protein, klart ikke å bygge muskler i det hele tatt.
Tren styrketrening
Alle burde trene en eller annen form for styrketrening, enten det er på studio, hjemme på stua, ute, eller kanskje i form av klatring. For å stramme opp og få en fastere kropp, er det vanskelig å komme utenom.
Økt fettforbrenning, økt muskelmasse, sterkere skjelett, bedre helse - ja, bare for å nevne noe.
Jeg vil anbefale deg minst 2 treningsøkter i uka på minst 20 minutter. Om du får til 3 og 4 økter, så er det bedre - men ta utgangspunkt i hvor du er nå, og øk treningsmengden gradvis.
Rør deg mer!
Du når ikke målet ditt uten en aktiv livsstil.
Du klarer heller ikke å holde formen uten en aktiv livsstil. Så hvis du synes det er behagelig å ligge på sofaen, så må du endre tankegang. Hva som er en aktiv livsstil og hva du gjør i hverdagen er litt opp til deg selv, men det handler om å ta bedre valg.
- Gå trappa framfor å ta heisen.
- Hopp av bussen et stopp tidligere.
- Gå ut med søpla selv
- Hent posten selv.
Osv.
Ønsker du å lære mer?
Da bør du prøve ut BodyVibes-metoden vår. Den baserer seg på flere tusen erfaringer på kunder og flere hundre studier på styrketrening, kosthold og livsstilsendring. Det har aldri vært enklere å komme i god form.
På bildet ser du Ellen. Hun gikk ned hele 9 kg på bare 9 uker og krympet magen med 13 cm. La oss hjelpe deg å bli den beste versjonen av deg selv. Målsettingen var å gi henne mye høyere fettforbrenning.
Sjekk ut hvilke pakker vi tilbyr og still oss gjerne spørsmål om fettforbrenning på chatten om du skulle lure på noe.
Referanser
- Barwell, N. (2009). Individual responsiveness to exercise-induced fat loss is associated with change in resting substrate utilization. Metabolism.
- Donahoo, W., Levine, J., & Melanson, E. (2004). Variability in energy expenditure ant its components. Curr Opin Clin Nutr Metab Care.
- Helms, E., Zinn, C., & Rowlands, D. (2014, April). A systematic review of dietary protein during caloric restriction in resistance trained lean athletes: a case for higher intakes. International Journal Sports Nutritin Metab, ss. 127-138.
- Johnstone, A. M., Murrison, S. D., Duncan, J. S., Rance, K. A., & Speakman, J. (2005, November). Factors influencing variation in basal metabolic rate include fat-free mass, fat mass, age, and circulating thyroxine but not sex, circulating leptin, or triiodothyronine. The American Journal of Clinical Nutrition, ss. 941-948.
- Mitchell, C., Devries, M., & Phillips, S. (2016, Mars). Higher compared with lower dietary protein during an energy deficit combined with intense exercise protomotes greater lean mass gain and fat mass loss: a randomized trial. . American Journal of Nutrition.
- Navaneethan, S., Kirwan, J., Arrigain, S., & Schreiber, M. (2012, Januar 31). Overweight, obesity and intentional weight loss in chronic kidney disease: NHANES 1999–2006. Int J of Obesity, ss. 1585-1590.
- Ohkwara, K. (2008). Twenty-four-hour analysis of elevated energy expenditure after physical activity in a metabolic chamber: models of daily total energy expenditure. Am J Clin Nutr.
- Phillips, S. (2011). The science of muscle hypertrophy: making dietary protein count. Proc Nutr Soc.