Gå ned 6 kilo på 4 uker med enkle grep

a person holding a cup with a spoon in it

Ved å gjøre små og kloke grep kan du gå ned så mye som 6 kilo på 4 uker. Det beste av alt, er at veldig mye av det er kroppsfett, ikke muskler.

Fordelen med at mest mulig av nedgangen er fett, er at forbrenningen i større grad opprettholdes i tillegg til at du vil se mye strammere og slankere ut. Forskning peker på 3 grep som spesielt effektiv.

Spis mer protein

Få i deg nok protein. Protein øker forbrenningen/fettforbrenningen, bygger og vedlikeholder muskler. Konsekvensen er at mer av vektnedgangen er fett.

En veldig interessant studie undersøkte betydningen av proteininntaket for å gå ned i vekt og hvordan det påvirket hvor mye av vektnedgangen som var fett.

I studien sammenlignet forskerne effekten på en gruppe som inntok 1,2 gram protein pr kg kroppsvekt (f.eks. 60 kg = 72g) og en gruppe som inntok det dobbelte, 2,4 gram pr kg kroppsvekt (144g). Begge gruppene reduserte energiinntaket med cirka 40 %.

Gruppen som spiste mest protein gikk ned 6 kilo på 4 uker, samtidig som de bygde muskler. Med andre ord mistet de også mest fett. Gruppen som spiste minst protein, klart ikke å bygge muskler i det hele tatt.

Tren styrketrening

Alle burde trene en eller annen form for styrketrening, enten det er på studio, hjemme på stua, ute, eller kanskje i form av klatring. For å stramme opp og få en fastere kropp, er det vanskelig å komme utenom.

Økt fettforbrenning, økt muskelmasse, sterkere skjelett, bedre helse - ja, bare for å nevne noe.

Jeg vil anbefale deg minst 2 treningsøkter i uka på minst 20 minutter. Om du får til 3 og 4 økter, så er det bedre - men ta utgangspunkt i hvor du er nå, og øk treningsmengden gradvis.

Rør deg mer!

Du når ikke målet ditt uten en aktiv livsstil.

Du klarer heller ikke å holde formen uten en aktiv livsstil. Så hvis du synes det er behagelig å ligge på sofaen, så må du endre tankegang. Hva som er en aktiv livsstil og hva du gjør i hverdagen er litt opp til deg selv, men det handler om å ta bedre valg.

  • Gå trappa framfor å ta heisen.
  • Hopp av bussen et stopp tidligere.
  • Gå ut med søpla selv
  • Hent posten selv.
    Osv.

Ønsker du å lære mer?

Da bør du prøve ut BodyVibes-metoden vår. Den baserer seg på flere tusen erfaringer på kunder og flere hundre studier på styrketrening, kosthold og livsstilsendring. Det har aldri vært enklere å komme i god form.

På bildet ser du Ellen. Hun gikk ned hele 9 kg på bare 9 uker og krympet magen med 13 cm. La oss hjelpe deg å bli den beste versjonen av deg selv. Målsettingen var å gi henne mye høyere fettforbrenning.

Sjekk ut hvilke pakker vi tilbyr og still oss gjerne spørsmål om fettforbrenning på chatten om du skulle lure på noe.

Referanser

  1. Barwell, N. (2009). Individual responsiveness to exercise-induced fat loss is associated with change in resting substrate utilization. Metabolism.
  2. Donahoo, W., Levine, J., & Melanson, E. (2004). Variability in energy expenditure ant its components. Curr Opin Clin Nutr Metab Care.
  3. Helms, E., Zinn, C., & Rowlands, D. (2014, April). A systematic review of dietary protein during caloric restriction in resistance trained lean athletes: a case for higher intakes. International Journal Sports Nutritin Metab, ss. 127-138.
  4. Johnstone, A. M., Murrison, S. D., Duncan, J. S., Rance, K. A., & Speakman, J. (2005, November). Factors influencing variation in basal metabolic rate include fat-free mass, fat mass, age, and circulating thyroxine but not sex, circulating leptin, or triiodothyronine. The American Journal of Clinical Nutrition, ss. 941-948.
  5. Mitchell, C., Devries, M., & Phillips, S. (2016, Mars). Higher compared with lower dietary protein during an energy deficit combined with intense exercise protomotes greater lean mass gain and fat mass loss: a randomized trial. . American Journal of Nutrition.
  6. Navaneethan, S., Kirwan, J., Arrigain, S., & Schreiber, M. (2012, Januar 31). Overweight, obesity and intentional weight loss in chronic kidney disease: NHANES 1999–2006. Int J of Obesity, ss. 1585-1590.
  7. Ohkwara, K. (2008). Twenty-four-hour analysis of elevated energy expenditure after physical activity in a metabolic chamber: models of daily total energy expenditure. Am J Clin Nutr.
  8. Phillips, S. (2011). The science of muscle hypertrophy: making dietary protein count. Proc Nutr Soc.
Sist oppdatert ->
29/1/2021

Anbefalte artikler