Denne enkle kyllingretten er perfekt for mealprep og står seg inntil 3 dager i kjøleskap.
Ingredienser
1. Kylling
- 125g kyllingfilet
- 1 ts olivenolje (3g)
- 1/2 ss smør (5g) - kan også bruke olje.
- 5g honning
2. Ostesaus
- 15g philadelphia lett
- 20g mozarella
- 0,4 dl lettmelk (0,5%)
- 50g løk (kan sløyfes)
- 50g paprika
- 30g spinat (kan sløyfes)
3. Pasta
- 35g fersk pasta
- Salt
Næringsinnhold
- 467 kcal
- 42g protein
- 16g fett
- 37g karbohydrater
- Volum/vekt: 378g.
Fremgangsmåte
1. Stek opp løk og paprika i en liten stekepanne på lav varme. Dette kan du pakke inn i aluminiumsfolie (som du skal tilsette når ostesausen og pastaen er ferdig).
2. Bland kylling og ønsket krydder (f.eks: salt, pepper, hvitløk- og chilikrydder, paprika og olivenolje i en pose. La det ligge i marinaden i 0-60 min (smaker bedre desto lengre det ligger).
3. Kok opp pasta som anvist på pakken. Ta av når den er ferdig.
4. Stek i smør og gjerne litt hvitløk for ekstra god smak. Når kyllingen er gyllen, tilsett honning slik at du får en fin skorpe. Ta så av kyllingen.
5. I den samme stekepannen (ikke vask), tilsetter du hvitløk og lettmelk. Deretter tar du i phioladelphia light/kremost. Når det har blandet seg tilsetter du ost, salt, pepper og eventuelt annet krydder.
6. Når ostesausen er varmet opp og har smeltet helt, tilsetter du pasta og grønnsakene. La det putre i 1-2 min.
Spis som middag eller "mealprep" i større porsjoner. Du kan fint prøve andre grønnsaker også.