Fikk six-pack på 12 uker med coach Robert

Robert Magnussen

Tid

·
Jun 26, 2023

Martin Thronsen er kanskje best kjent som FHM-redaktør.

Da han tok kontakt med vår coach Robert hadde han et ønske – og en utfordring. Var det mulig å gå fra pappakropp til sixpack på 12 uker?

Jeg prøvde å overbevise han om at det var mer realistisk å sette et mer langsiktig mål, men Martin insisterte på at det var dette han ville.

Ante ikke at det var så lett

Jeg forklarte han at det ville bli knalltøft.

- Hadde jeg visst hvor lett det var, hadde jeg gjort dette lenge før. For dem som er yngre enn meg er det sannsynligvis enda enklere. Når jeg har klart dette, kan alle klare det. Det er viktig å få frem, sier Martin.

Målt i vektnedgang var ikke målet så urealistisk. For å kunne klare det, var det nødvendig å gå ned ca 1 kg i uken, samtidig som han trente styrke og ble vesentlig sterkere. Det var ikke nødvendig med ekstra magetrening – fordi sixpack handler om fettprosent.

Antydninger til manboobs

På spørsmål om hvordan Martin karakteriserer sitt eget utgangspunkt, er han ikke nådig.

- En relativt gjennomsnitlig sofapotet. Lange arbeidsdager, to barn og en fotballøkt i uka. Og er det noe jeg hater, så er det treningsstudio, styrketrening og dietter.

Med andre ord, Martin hadde ikke akkurat det beste utgangspunktet – men han var ambisiøs og selvsikker nok til at dette skulle han få til.

PSMF diett

Oppskriften Martin skulle følge var;

  • 3 skreddersydde styrkeøkter i uken.
  • Gå eller sykle til jobb i stedet for å kjøre.
  • Lavkaloridiett på 1300 kcal.

Dietten er best kjent som proteinsparende modifisert faste – såkalt PSMF diett. Dette er ikke en diett for hvem som helst, og en diett jeg kun anbefaler hvis man har kyndig veiledning av en coach med lang erfaring. Her er det viktig å understreke at det også er viktig å ha en god plan for når dietten er ferdig. Hvis ikke rykker du fort tilbake til start.

{{sales-banner}}

Ned 13 kg på 9 uker

Etter de første 9 ukene hadde Martin gått ned 13 kg. Det er fort gjort å tenke at dette er enda bedre enn målet om 12 kg på 12 uker, men det er det ikke. 13 kg på 9 uker er for mye.

Dette gjorde at det var nødvendig å øke kaloriinntaket. Årsaken er at hvis vekten går ned for raskt, så vil du miste hardt opptjent muskelmasse og potensielt kunne bli dvaskere! Da 12 uker var forbi visste resultatet -12 kg og sixpack!

Styrer unna ferdigmat

Etter dietten har Martin klart å holde vekten, til tross for at han nå spiser mer vanlig mat. Men, noe har han valgt å ikke gå tilbake til.

– Alle de dagene med ferdigmat og ferdigpizza er forbi, det går ikke.

Les mer om samme tema

Kom i ditt livs form
– for godt.

Robert hjelper folk å komme i sitt livs form, med vanlig hverdagsmat og styrketrening og 100 % fokus på mindset.
100% fornøyd-garanti*

Lignende artikler

Du må ikke telle kalorier og veie maten om du følger denne enkle og effektive metoden.
Wegovy og Ozempic kan gjøre det enklere å gå ned i vekt, men du bør også kjenne til bivirkningene med fedme-medisinene.
Ketosedietten (ketogent kosthold) har blitt en populær måte å gå ned i vekt på. Hvordan fungerer det og hva kan du forvente?
PCOS er en svært vanlig hormonforstyrrelse blant kvinner, men veldig mange vet ikke at de er rammet eller hva de kan gjøre.
Proteinsparende modifisert faste (PSMF) er den beste ekstrem-dietten for rask vektnedgang.
Mange sier at det ikke er mulig med samtidig muskelvekst og fettforbrenning, men er det sant?