Slik trener du når motivasjonen er totalt fraværende

Robert Magnussen

Tid

·
Jan 29, 2021

Du er ikke alene om å mangle motivasjon. Dørstokkmila kan tidvis føles uendelig lang. Så, hva gjør du når du ikke orker å trene? Ikke vil trene?

Du vet hvor utrolig positivt det er for kropp å hode å trene. Det er ikke uten grunn at forskning tyder på at det er en antidepressiva.

Likevel føles det nærmest som en umulig oppgave å trene bra over tid. Du får det kanskje til noen uker når motivasjonen er som høyest,

Så hva gjør du?

6 Effektive grep som virker

Heldigvis finnes det noen enkle og effektive grep du kan ta i bruk allerede fra i morgen.

  • Senk terskelen. Det er ikke nødvendig å trene 1 time 4 ganger i uken. 10-15 min 2-3 ganger i uken er nok i starten. Det er mye viktigere hva du gjør, enn hvor lenge du gjør det.
  • Finn deg noen enkle øvelser som du vil gjøre. Glem tunge markløft og knebøy. Start gjerne med noen enkle strikk-øvelser.
  • Gjør en tydelig avtale med deg selv. Når passer det best for deg å trene? Finn 2-3 dager og et tidspunkt som passer.
  • Anerkjenn motstanden. Det er ikke slik at man alltid går rundt proppfull med energi. Det kommer dager med regn og lange arbeidsdager.
  • Finn deg en treningsvenn. En avtale med noen om å trene øker terskelen for å kansellere. Det ideelle er å finne noen som allerede har gode rutiner, slik at man ikke annen hver gang avlyser, men blir pushet til å møte opp av noen forventer at du kommer.
  • Prøv en online coach. Noe av det viktigste med en coach er forpliktelsen. Du har noen som følger deg opp, har krav og forventninger til deg som gjør at du yter mer. Sammenlign det gjerne med en lærer som ser på deg som en dyktig elev (selv om du ikke skulle være det). Forskning viser at får man ekstra oppmerksomhet, presterer du bedre.

Et tilbud du ikke kan si nei til

Ønsker du hjelp fra oss? Da er dette et perfekt tidspunkt å komme i gang på for nå har vi hele 800 kr i rabatt på Startpakken vår. Få mer info og sjekk ut tilbudet her

Les mer om samme tema

Kom i ditt livs form
– for godt.

Robert hjelper folk å komme i sitt livs form, med vanlig hverdagsmat og styrketrening og 100 % fokus på mindset.
100% fornøyd-garanti*

Lignende artikler

Viljestyrken kan på samme måte som en muskel trenes opp til å bli mye sterkere
7 tips til deg som ønsker å booste treningsmotivasjonen under en spesielt utfordrende hverdag
Å endre livsstil og gå ned i vekt er ikke lett, men det finnes noen faktorer du bør passe på.
Det er ikke alltid å finne motivasjonen til å trene og enda vanskeligere er det når du ikke liker å trene
Mine beste tips for å komme seg på trening når motivasjonen er null.