Sommerkropp? Spis påskegg med god samvittighet

Robert Magnussen

Tid

·
Jan 29, 2021

Påsken utgjør 2 prosent av året, påskeegg er ikke det som ødelegger.

Det er flest hverdager, det er disse dagene som betyr mest. Ikke gjør påsken din til en eneste stor matorgie, men heller ikke bli fanatisk.

Tar du med deg sunn fornuft og ørlite moderasjon til påskefjellet, står du godt rustet.

Påskegg uten konsekvenser

Litt ekstra kos i høytidene hører faktisk med. Det er ingenting annet enn et sunnhetstegn. Legg fra deg dårlig samvittighet og skyldfølelse og nyt påsken med alt som hører med. Da tenker jeg å gå turer, langrenn, kanskje du skal i alpinbakken, eller hva med en topptur? Sammen med ekstra god mat (i normale mengder!).

Det er fint mulig å spise fornuftig i påska. En god frokost med rundstykker og variert pålegg er ikke noe mer usunt enn havregrøten din. Det handler om hvor mye du spiser.

Måtehold er stikkordet.

Påskeegget du har liggende med 300 gram smågodt utgjør kanskje 1200 kcal. Sløyfer du et måltid og tar høyde at du er mer aktiv enn ellers i påska, så er det faktiske energioverskuddet minimalt.

Du vil få fylt opp karbohydratlagrene i musklene (karbohydrat lagres med vann) og har gjort kroppen din klar for mange gode treningsøkter etter påsken.

Denne må du også lese - Ta kontroll over matmonsteret.

Fordeler med mer mat

Mange tror at sjokolade oppfattes som ekstremt usunt av kroppen og legger seg rundt magen en time etterpå at det er spist, mens sunn mat utelukkende plasseres i musklene. Dette er ikke riktig.

Om energibehovet ditt er på 2000 kcal og du spiser 1800-2200kcal per dag, så har det fint lite å si om 10-20 prosent av kaloriene kommer fra godteri.

Og selv om du skulle gå opp et par kilo i påska, så kan du nok regne med at det er som jeg nevnte ovenfor - mer karbohydrater og vann i musklene. Et par gode treningsøkter så er du tilbake der du var.

Har du gode minner om ei trivelig påske, så bør det bety mer, enn om du unnet deg påskeegg og 2 glass vin, framfor havregrøt med sukrin gold.

Så kos deg i påska. Dette er en fin tid for samvær med familie og venner. Det er tross alt snakk om under 2 prosent av året.

Les mer om samme tema

Kom i ditt livs form
– for godt.

Robert hjelper folk å komme i sitt livs form, med vanlig hverdagsmat og styrketrening og 100 % fokus på mindset.
100% fornøyd-garanti*

Lignende artikler

Bikiniklar på 4 uker er et ambisiøst mål, men med en god kostholdsplan og treningsprogram kommer du langt på kort tid.
Å lage sin egen diett og kostholdsplan er enklere enn du tror.
Drømmekroppen er den godt trente helårskroppen. Det handler om å finne middelveien din hvor du kan trives på alle plan.
Er de 15 sekundene i rampelyset verdt det? Tenk deg nøye om
Den komplette guiden til bikinikropp inkl gratis treningsprogram og diett
Sannsynligvis den eneste guiden om bikinikropp du trenger å lese i år!