Blogg
Vektnedgang
Er det mulig å bli bikiniklar på 4 uker?

Er det mulig å bli bikiniklar på 4 uker?

two pictures of a woman in a swim suit and a woman in a bathing suit
online coach robert profile photo
Online coach, fagansvarlig
Robert er en av Norges mest erfarne online coacher, har hjulpet over 4500+ mennesker å komme i form de siste 18 årene og hyppig brukt som treningsekspert i media.

Er du klar for en smartere måte å bli bikiniklar på?

Metoden som gjør at du slipper å gå rundt sulten og svimmel. Eller trene til du har blodsmak i munnen. For godt til å være sant? Nei.

Hva betyr det å være bikini-klar?

I enhver situasjon er det viktig å ta utgangspunkt i deg selv og hvilken form du er i nå. Jo dårligere form du er i, jo bedre resultater kan du få på så lite tid som 4 uker.

BikiniFIT-konseptet som vi lanserte nå i sommer viser at flere som betegnet seg selv som overvektig, ga oss tilbakemeldinger om at de følte seg mer trente og strammere i kroppen etter bare 4-6 uker.

Og selv om disse quick fix-diettene fra California lover ting de ikke kan holde, så finnes det bra med forskning som viser hvilke metoder som faktisk fungerer, både på kort og lang sikt.

Så ja, det er faktisk mulig å oppnå utrolig gode resultater på så lite tid som 4 uker. Vi vil likevel oppfordre alle til å akseptere kroppen sin og ikke tenke at man må se ut på en spesiell måte for å dra på stranda.

{{sales-banner="/banners"}}

Mistet 5 kg kroppsfett

I 2016 ble det publisert en studie som undersøkte effekten av et kosthold bestående av 20~ kcal pr kg kroppsvekt (2000 kcal for én på 100 kg).

40 overvektige mennene ble delt inn i to grupper; den ene spiste mye protein (2,4 gram pr. kg. kroppsvekt pr. dag) og den andre lite (1,2 gram pr). Begge gruppene trente styrke og var aktive i hverdagen.

  • Gruppen som spiste mest protein gikk ned ca 5 kg i rent kroppsfett, ca 6 kilo totalt og bygde samtidig muskler!
  • Gruppen som spiste lite protein mistet 1 kilo mindre fett, og klarte ikke å bygge muskler.

Hvor mye styrketrening bør jeg trene?

Styrketrening bygger muskler og gjør at mer av vektnedgangen din er fett. Du tror kanskje du må ned 10 kilo, men med gode styrkeøkter, så kan du få samme resultat ved å gå ned langt mindre. Kort og godt: En raskere vei til Rom.

  • Tips: Få inn 2-4 effektive styrkeøkter per uke og minimum 20 minutter pr økt.

Hvor fysisk aktiv bør jeg være?

Det er vanskelig å komme i bedre form uten å være aktiv. Det nytter ikke å sitte på en kontorstol fra 9-4 om dagene og deretter se på Netflix resten av dagen. Ofte er det også sånn at mange tror de er langt mer aktive enn de faktisk er. Sett deg som mål om å gå minimum 3 turer på 10 minutter pr dag. Kanskje klarer du også 4?

  • Tips: 3 turer på minimum 10 minutter pr dag, eventuelt alt i en sleng.

Hvor mye mindre bør jeg spise?

I studien nevnt ovenfor spiste de 40 % mindre mat, men jeg mener at du vil få gode resultater også av en mindre reduksjon. Interessante studier på matpsykologi viser at man kan redusere matinntaket med cirka 30 %, uten å legge merke til det i det hele tatt.

Så hva er 30 % mindre mat? Spiser du 2500 kcal, så betyr det at du kan spise ca. 1750 kcal pr dag.

Tips: Reduser matinntaket med 30 % pr dag.

Så mye protein bør du spise

Spesielt når du går ned i vekt, er et høyt proteininntak veldig viktig. Protein øker forbrenningen og metthetsfølelsen, i tillegg til at det bygger og vedlikeholder muskelmasse.

Et høyt proteininntak betyr at du mister mer fett og at kroppen formes raskere.

Gode proteinkilder er egg, melk, hvitost, fisk, kjøtt, bønner, linser, magre meieriprodukter som kesam og cottage cheese, etc.

  • Tips: Spis minst 2 gram protein pr kg kroppsvekt pr dag.

Søvn - hvor mye er nødvendig?

Dårlig søvn kan redusere forbrenningen av fett, gjøre sultfølelsen større, viljestyrken mindre og - energinivået lavere. Kort og godt er søvn veldig viktig. Det er lett å unnskylde seg med at man ikke rekker mer enn 5-6 timer søvn, men 99,9 % av befolkningen KAN legge seg en time tidligere.

Slå av iphone, ipad, tv, osv 1-2 timer før du legger deg. Les en god bok, slapp av, prat med de rundt deg. Da er det mye enklere å falle til ro.

  • Tips: Prøv å få inn 7-9 timer søvn pr dag.
Sist oppdatert ->
29/1/2021

Anbefalte artikler