Blogg
Vektnedgang
Kostholdet som øker fettforbrenningen mest

Kostholdet som øker fettforbrenningen mest

a white tray topped with fruits and vegetables
online coach robert profile photo
Online coach, fagansvarlig
Robert er en av Norges mest erfarne online coacher, har hjulpet over 4500+ mennesker å komme i form de siste 18 årene og hyppig brukt som treningsekspert i media.

Fettforbrenningen, eller rettere sagt - forbrenningen av kroppsfett engasjerer mange. I praksis er det et ønske om å redusere mengden fett på kroppen. Du ønsker en strammere og mer veltrent kropp.

Hvis målet er å se mer veltrent ut, kommer du ikke utenom det du gjør på kjøkkenet. Nemlig kostholdet. For fettforbrenningen, er det ikke noe som er så effektivt.

Hvor viktig er trening for å øke fettforbrenningen?

Det er ikke det at trening er uviktig. 

For fordelene med trening er mange. Å bygge muskler kan også redusere fettprosenten, men det er et lite men her. Du må ha en viss balanse mellom energiinntak og forbruk, og aller helst innta mindre enn du forbrenner. Ligger du i energiunderskudd (såkalt kaloriunderskudd) er det den aller enkleste måten å få ned fettprosenten på.

I realiteten kan du være en skikkelig treningsmaskin. Men inntar du mer enn du forbruker, så skal det mye til for at fettprosenten synker. Det handler ikke om brødskiva. Ikke om potetene. Det handler om mengden, at du har spist for mye.

{{sales-banner="/banners"}}

7 tips for å øke fettforbrenningen din

Hva kjennetegner et kosthold som øker fettforbrenningen?

  1. Spis mindre sukker og innta færre kcal fra flytende føde. Brus, juice og energidrikk kan med fordel byttes ut med vann.
  2. Spis 500 gram eller mer med frukt og grønnsaker. Disse er proppet med vitaminer, mineraler, smaker godt og løfter måltidene. I tillegg er de faktisk ganske mettende!
  3. Tenk moderasjon og sunn fornuft. Det er ikke typen mat som er verst, det er mengden. Så øv deg på moderasjon. Et kjedelig, men effektivt tips.
  4. Ikke spis mat du ikke liker. Det er ikke noe magisk med torsk og brokkoli. Skal du endre livsstil må du trives på veien mot mål.
  5. Spis mat du liker (doh!). Lek deg på kjøkkenet, finn fram til mat du liker. Går du lei, så spis noe annet.
  6. Vektlegg proteinrike matvarer. Protein metter, øker forbrenningen og bygger muskler.
  7. Hverdag er hverdag. Ikke la det være helg hele uka. Enhver serie på Netflix må ikke sees med x antall gram smågodt.

Disse rådene bør du selvsagt kombinere med en aktiv livsstil som innebærer variert og utfordrende trening som gir mestringsfølelse, selvtillit og lyst til å stå på videre.

Det beste er om du får til å kombinere dette med en form for styrketrening sammen med utholdenhetstrening. Det er dette som forbrenner fett. Eller sagt på en annen måte: reduserer fettprosenten.

Sist oppdatert ->
29/1/2021

Anbefalte artikler