Blogg
Oppskrifter
Oppskrift: Sukkerfri snickerskake

Oppskrift: Sukkerfri snickerskake

a close up of a tray of desserts
online coach robert profile photo
Online coach, fagansvarlig
Robert har jobbet som PT siden 2005, er hyppig i media som treningsekspert og har skrevet flere av Norges mest leste artikler om trening og kosthold.

Denne snickerskaken er fri for sukker, gluten, uten egg og kan enkelt lages melkefri.

Oppskriften er todelt; en snickersbunn og en sjokolade- og karamelltopping.

Snickersbunn oppskrift

  • 180g peanøtter med salt
  • 80g havregryn
  • 140g dadler (ca 7 store uten stein)
  • 2 ss. sukrin gold eller sukkr gull

Fremangsmåte

  1. Tilsett ingrediensene i en food-prosessor
  2. Kjør til massen er jevn og smuldrete (et par minutter)
  3. Bruk litt væske om nødvendig. Meningen er at du skal kunne forme massen med hendene.
  4. Legg blandingen ned i en form på ca 20*30 cm med bakepapir. Kan være nødvendig med slikepott.
  5. Sett blandingen i fryseren og lag toppingen.

{{sales-banner="/banners"}}

Snickerstopping oppskrift

  • Ca 2,5 dl fløte eller vikingmelk
  • 40g sukrin gold eller sukkr gull
  • 15g smør
  • 30g mørk sjokolade (minst 70 %)
  • 15g peanøtter

Fremangsmåte

  1. Bland ingrediensene i en bolle som tåler høy varme (foruten sjokolade og peanøtter).
  2. Sett bollen i mikroen i ca 4-5 min. Ta den ut midtveis for å røre.
  3. Kjør den til du får en fin karamellfarget blanding. Følg med.
  4. Ta ut bollen og tilsett sjokolade og rør godt sammen.
  5. Ha oppi grovhakkede eller hele peanøtter
  6. Ha toppingen over bunnen og sett i fryseren til du ønsker å spise.

Kaka holder seg best i fryseren eller når den står kjølig.

Kaloriinnhold sukkerfri snickerskake

Hele kaken: 1200 kcal.

Hvis 15 kakestykker: 80 kcal pr.

Populære oppskrifter du bør teste

I Getinshapen appen har vi over 600 oppskrifter du kan velge blant.

Sist oppdatert ->
2/5/2023

Anbefalte artikler