
Robert Magnussen
Tid
·
Jun 28, 2021
Vi spiser alt for lite fisk. Siden 2015 har nordmenn redusert inntaket av fisk og sjømat med hele 10 %.
Her er et lite bidrag for å få deg til å spise litt mer.
Ingredienser:
Smelt smør i en kasserolle, rør inn mel slik at blandingen løsner. Spe på med litt og litt melk.
25g protein, 319 kcal
Ingredienser
Kok opp vann med buljong. Kutt opp grønnsaker og fisk i terninger. Kok grønnsakene møre og tilsett creme fraiche og fisk. La det koke i noen minutter. Krydre med ønsket krydder.
30g protein, 327 kcal
Ingredienser
Kok potetene mørke, ca 20 min. Lag agurksalaten ved å strimle agurken og legge blandingen i vann i 20-30 min. Stek laksen i panne på middels varme til ønsket konsistens.
30g protein, 328 kcal
Ingredienser
Varm opp ovn til 200°C. Skjær laksen i terninger. Legg laksen i en skål og vend inn litt olivenolje og krydder, f.eks. salt og pepper. Skrell grønnsaker i tynne skiver. Bland grønnsakene og legg dem i ildfast form. Ha matfløten i en liten kjele som du varmer opp og tilsetter hvitløk og annet krydder. Dette helles over grønnsakene dine. La formen med grønnsakene stå i ca 40 min. Tilsett fisken så fisken i 10 min ekstra.
20g protein, 332 kcal
Ingredienser
Smør en ildfast form med smør. Legg torsken i formen og ha på salt og pepper. Skjær så tomatene i store skiver og purreløken i ringer og fordel deretter over fisken. Hell så over kremfløte og avslutt med revet ost. Ha formen midt i ovnen på 200°C i ca 30 min
34g protein, 330 kcal
Dette er kun forslag til grønnsaker. Bruk gjerne mer grønnsaker for å gjøre maten mer mettende. For noen kan 325-330 kcal bli lite i et måltid. Da er det bare å øke mengden fisk eller en annen ingrediens du liker.