
Robert Magnussen
Tid
·
Jan 29, 2021
Mange starter dietten sin med å kutte ut potet til fordel for frukt, ris og pasta. Det finnes derimot svært få gode argumenter for å kutte ut poteten.
Den australske forskeren og doktoren Susanna Holth undersøke i 1995 effekten av ulike typer mat på metthetsfølelsen, og det som kom best ut? Jo, det var poteten. Dette er ikke alene nok til å anbefale potet til absolutt alle, men det er et godt argument for at det ikke er det første du bør spise mindre av.
Sammenligner du potet med ris, pasta og brød, vil du finne ut at du kan spise ganske mye mer potet uten at det blir for mye energi av det.
Alt handler selvsagt ikke om hvor mye energi du får i deg per hundre gram, men det viser likevel at potet, uavhengig av om du spiser mye karbohydrater eller ikke, er noe du kan fortsette å spise.
Be hvilken som helst person om å spise 80 gram ris eller pasta. Dagen etterpå kan du be den samme personen spise 400 gram potet og be han fortelle deg hva han ble mest mett av.
Poteten inneholder en god mengde essensielle mineraler som har høy biotilgjengelighet på grunn av den lave mengden fytinsyre. Den inneholder en god del kopper og magnesium som er viktig for insulinfølsomheten og hjertehelsen.
Poteten er også en av våre viktigste kilder til vitamin C, i tillegg til at den også inneholder en del kalium, vitamin B6, folat, Mangan, osv.
{{sales-banner}}
Poteten er svært anvendelig og passer til mange varierte matretter.
Jeg håper kanskje dette overbeviste deg om at du kan spise potet med god samvittighet og uten å æ være redd for at det blir for mye karbohydrater. Potet er også et veldig godt alternativ til ris og pasta som inneholder mye mer karbohydrater og energi per hundre gram.